Медійники зустрічали свято змаганнями

06.06.2017

До Дня журналіста відбувся традиційний турнір із міні-футболу пам’яті відомих футболістів Закарпаття Карла Олага й Дмитра Калинича

Його засновником є голова Закарпатської Асоціації спортивних журналістів України Василь Гаджега, а організаторами виступили обласна організація профспілки працівників культури (голова Наталія Товтин), обласна організація Національної спілки журналістів України (голова Віталій Мещеряков), Федерація футболу Закарпаття (голова Іван Дуран) та Закарпатське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України (Іван Риляк).

Змагання відбулися на штучному майданчику ЗОДЮСШ, а участь узяли 6 команд: представники футбольного сайту «Лобда», телеканалу «Тиса-1», газети «Спорттайм», збірна медійних підрозділів УжНУ, журналісти з Берегова та учасники АТО з ГО «Об’єднані війною» (поза конкурсом).

Цьогорічні баталії виявилися одними з найбезкомпромісніших і водночас одними з найтолерантніших. Усі матчі відбувалися в хорошій атмосфері та завершилися з різницею не більш ніж у два м’ячі.

Спочатку претенденти на перехідний Кубок суперничали в групах, а потім їх переможці виборювали 1 місце, а другі колективи – третє.

У підсумку «бронза» дісталася берегівцям. Вони зіграли 2:2 із «Тисою-1», а в серії пенальті виявилися влучнішими – 2:1. Не менш цікавими виявилися баталії й у фінальному протистоянні минулорічного переможця «Лобди» та неодноразового теж тріумфатора «Спорттайму». Цей матч приніс друге місце інтернет-журналістам і перше – спортивним газетярам.

Нагородження проводили Н.Товтин, В.Мещеряков, С.Селменський (від ФФЗ) та І.Риляк. Учасники отримали пам’ятні грамоти, грошові премії та інші призи, зокрема окремо – від Національного олімпійського комітету, а переможець – іще й згаданий перехідний Кубок. Іван Риляк окремо привітав журналістів і зазначив: «Добре, що є такі традиційні змагання. Працівники ЗМІ продемонстрували хорошу фізичну форму й показали, що можуть не лише оперативно та якісно висвітлювати події про спорт, а й активно ним займатися».