Напівмарафон Федора Фекете за програмою Всеукраїнського олімпійського дня в Закарпатській області за маршрутом Ужгород-Перечин

29.05.2017

28 травня 2017 року о 10 годині з площі Жупанатської в Ужгороді стартували марафонці Перечинського напівмарафону Федора Фекете за програмою Всеукраїнського олімпійського дня в Закарпатській області за маршрутом Ужгород-Перечин.

Такий напівмарафон проводиться вже вдруге, цьогоріч на нього зареєструвалося  удвічі більше учасників.

Організатори розповідають, що підготували багато цікавинок та нових пунктів програми. Серед яких дитячі забіги: у Перечині маленькі діти бігтимуть дистанцію 618 м – стільки років Перечину. Старші діти бігтимуть 1399 м – це рік заснування Перечина. Усім підготовані спеціальні медалі, нагороди, імена учасників викарбують на дошці, встановленій у сквері Ф.Фекети.

В Ужгороді діти бігтимуть 1154 м – стільки років згадці про Ужгород на карті відомого мандрівника Аль Ідрісі. Це представники дитячих спортивних секцій, зокрема, фехтування, бокс, айкідо, кікбоксинг, регбі, американський футбол, баскетбол.

З 51 бігунів, що вийшли на старт в УЖГОРОДІ до ПЕРЕЧИНА добралися 46, з яких 11 жінок та пан Василь на роликах.
1 місце виборов ужгородець (минулорічний переможець) ОРЕСТ БАБЯК (49 років) - 1:19.08. Це на 4хвилини18 сек краще ніж в минулому році. 2 місце - АНДРІЙ ЛЕВКО (Івано-Франківськ)- 1:22.11 і 3 місце - АНДРІЙ ІВАНОВ (Ужгород)- 1:23.11.

У жінок : 1 місце ГЕОРГІНА КОНДУР (Мукачево) 1:45.16, що краще за мирулорічний результат переможниці на 17 хв. 27 сек. 2-місце- ТЕТЯНА ДАВИДЕНКО (Львів) - 1:47.01, 3- місце (минулорічна переможниця) мукачівка АНДРІАНА ШКОБА - 1:54.37

 

Всі учасники отримали сувеніри від Перечинської мерії та від Закарпатського обласного відділення НОК України були нагородження кубками, медалями та літературою на олімпійську тематику.

Перечинський напівмарафон проводиться в честь легендарного листоноши Федора Фекети, який долав щодня десятки км з Ужгорода до Перечина і у зворотному напрямку. А також з метою популяризації фізкультури і здорового способу життя.