В Ужгороді запалав олімпійський вогонь

05.08.2016

Із нагоди відкриття ХХХІ Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро в обласному центрі Закарпаття відбулася святкова церемонія запалення олімпійського вогню.

У присутності спортивної громадськості краю: спортсменів, тренерів, функціонерів, ветеранів, любителів спорту захід відкрив заступник міського голови Олександр Білак, який наголосив на планетарному значенні найбільшого спортивного форуму сучасності. Потім було зачитано вітальний лист від президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки. Начальник Закарпатського обласного відділення (філії) КФВС МОНУ Іван Риляк підкреслив, що в Бразилії гідно буде представлено й Закарпаття, адже його честь захищатиме чемпіон світу, заслужений майстер спорту, фехтувальник Анатолій Герей та майстер спорту з художньої гімнастики Валерія Юзвяк.

Далі відома ужгородська легкоатлетка Дарія Новікова підняла олімпійський прапор, а так само знаний мукачівський боксер Роберт Мартон офіційно запалив олімпійський вогонь на Закарпатті. Відтак виступив начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан, а Іван Риляк нагородив  кращих спонсорів олімпійського руху та учасників недавніх Міжнародних дитячих ігор, які відбулися на Тайвані.

Секретами спортивних успіхів поділився заслужений тренер України, батько Анатолія Герея Анатолій Герей-старший, а заслужений артист України Олександр Садварі вітав присутніх спортивною піснею.

Завершилося дійство відвідуванням філателістичної виставки, яка розгорнута в ужгородському спорткомплексі «Юність» і приурочена спеціально до відкриття Олімпійських ігор у Ріо.