V Спортивні ігри школярів з футболу

06.04.2016

2-3 квітня, пройшли фінальні змагання V Спартакіади школярів Закарпатської області з футболу серед юнаків 1999 років народження і молодші.

Фінальні поєдинки пройшли на стадіонах Заріччя та Ільниці. Після групових змагань боротьбу за медалі продовжили 8 збірних команд, які за жеребом змагалися у двох групах.

У групі «А» боротьбу за медалі вели команди Ужгорода, Мукачівського, Виноградівського та Берегівського районів.

У групі «Б» змагалися представники Мукачева, Хустського, Ужгородського та Міжгірського районів. Згідно з Положенням переможці груп розігрували золоті медалі, другі місця боролися за бронзові нагороди, треті грали за 5–6 місця, четверті – за 7–8.

У групі «А» впевнену перемогу здобули школярі Ужгорода, друге місце посіла команда Виноградівського району. У групі «Б» впевнену гру продемонстрували збірні Хустського району та м. Мукачево, які й розіграли медалі Спартакіади. У матчі за 3 місце приємно здивували юнаки Виноградівського р-ну, які зуміли побороти сильну збірну Мукачева. Рахунок гри 1:0. У матчі за перше місце долю золотих медалей вирішили два голи ужгородця Івана Жентичка, які принесли перемогу збірній школярів Ужгорода. П’яте місце посіла збірна Мукачівського району, шосте – Ужгородського, сьоме – Міжгірського, восьме – Берегівського.

Оргкомітет визначив кращих гравців Спартакіади. Кращим воротарем визнано Костянтина Марка з Ужгорода, захисником – Михайла Сафронова (Виноградівський р-н), півзахисником – Станіслава Захарченка (м.Мукачево), нападником – Івана Жентичку (м.Ужгород). Приз кращого гравця було вручено Михайлу Симулику з Хустського р-ну.

Який рівень шкільного футболу області? Якщо брати в цілому, то повинен бути доволі високим. Ми бачимо хороших гравців 1999 р.н. у провідних командах області. На жаль, на Спартакіаді рівень команди продемонстрували доволі посередній. З чим це пов’язано? У першу чергу із ЗНО. Ряд провідних гравців цієї вікової групи просто не з’явилися на турнір. Збірна Мукачева взагалі вважалася претендентом номер один, а в підсумку взагалі залишилася без медалей. Більше хотілося побачити від команд Берегівщини, Ужгородщини, Мукачівщини. На жаль, організація роботи відділів освіти у цьому напрямку дивує. Фінальна частина – це не тільки престиж району чи міста, а в першу чергу рівень роботи з школярами.