БУДАЕШСЬКИЙ ЛЕГКОТЛЕТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ 27 вересня 2015 року

30.09.2015

 У цих змаганнях взяли участь спортсмени 18 країн, всього на старт вийшли 4 180 учасників з різних кран світу. Закарпатське обласне відділення (філії) КФВС МОН України відрядило в місто Будапешт для участі в легкоатлетичному пробігу 36 спортсменів.

 У цих змаганнях взяли участь спортсмени 18 країн, всього на старт вийшли 4 180 учасників з різних кран світу. Закарпатське обласне відділення (філії) КФВС МОН України відрядило в місто Будапешт для участі в легкоатлетичному пробігу 36 спортсменів. Нашу делегацію очолив начальник Закарпатського обласного відділення (філії) КФВС МОН України майстер спорту І. Риляк, якого особисто запросив Президент федерації легкої атлетики Будапешта П. Коромпаі. Легкоатлетичний пробіг проходив по вулицях міста Будапешт. Спочатку стартували  юнаки і дівчата молодшої вікової групи на дистанції 4 км. Найкраще із закарпатців виступили серед дівчат Гудзь Юліана - студентка УжНУ,  Богдана Семенова, які зайняли третє місце. Серед юнаків друге місце посів Бабуш Олександр.

Найцікавішим і наймасовішим був забіг на 10 км, в якому взяли участь понад 4 тисячі бігунів.  Стартували представники Бельгії, США, Чехії, Словаччини, Хорватії - на старт вийшли представники всіх країн НАТО, а також окремі запрошені спортсмени.  Серед них був міністр оборони Угорщии. Переможцем у цьому забігу став  український студент Роман Ростікус, який показав результат 30 хвилин і 50 сек. Підтримати наших Закарпатських спортсменів прийшов посол України в Угорщині Михайло Юнгер, який на знак подяки наступного дня запросив усю Закарпатську делегацію, що гідно представила свою країну, в Генеральне консульство України в Угорщині. На цій зустрічі пан посол привітав переможців та вручив подарунки кращим спортсменам та подякував керівнику делегації за гідне представництво держави на міжнародних змаганнях такого рівня.

Ця поїздка змогла відбутися завдяки підтримці голови Закарпатської обласної ради В. Чубірки, який забезпечив транспортом делегацію спортсменів, за що Закарпатське обласне відділення (філії) КФВС МОН України висловлює щиру подяку.