Кращі «олімпійські лелеченята» Закарпаття навчаються у Киблярах

15.05.2017

У суботу 13 травня в ужгородському спорткомплексі «Юність» пройшов третій етап (обласний фінал) за програмою Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя – Olympicmove UA», який проводиться Національним олімпійським комітетом України. До міста над Ужем приїхало 13 команд

: м. Ужгород, Берегівський р-н., В.Березнянський р-н., Виноградівський р-н., Іршавський р-н., Міжгірський р-н., Перечинський р-н., Рахівський р-н., Свалявський р-н., Тячівський р-н., Ужгородський р-н., Хустський р-н., Вільховецька сільська рада – майже 170 школярів. Не зрозуміло з яких причин проігнорували це гарне спортивне свято міські відділи освіти Чопа, Берегова, Хуста, Мукачева та Мукачівського району.

…. Під музичний супровід до головної зали заходить колона учасників. Попереду із запаленим факелом учасниця двох Зимових олімпійських ігор, срібний призер Всесвітньої універсіади мсмк Аннамарія Данча (Чундак). За нею — дівчата у гарних костюмах несуть прапор НОК України. Перед кожною командою дівчата з табличкою з надписом відповідного району чи міста.

Настає хвилююча мить. Аннамарія Данча запалює символічний вогонь у чаші, яка встановлена теж у залі.  

Урочисту церемонію змагань відкриває Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

         Голова Закарпатського обласного відділення НОК України Іван Риляк у своєму виступі наголосив: «Традиційні змагання «Олімпійське лелеченя» проводяться з метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвитку олімпійського руху серед дітей, залучення якомога більшої їх кількості до занять спортом, організації змістовного дозвілля. Обласний етап  ми проводимо щороку.

Лідером заходу обласних фінальних змагань «Олімпійське лелеченя» знову стала команда з Ужгородщини, правда, на цей раз з Киблярівської ЗОШ І-ІІ ст., що на Ужгородщині (директор М.І. Бровдій, представник команди Ю.Ф. Бабинець), яка не на словах, а на ділі дружить із фізичною культурою і спортом, всіляко пропагує і поширює олімпійські ідеї, друге місце посіла команда ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Свалява і третє місце посіла команда Ужгородської класичної гімназії.

Кубки, грамоти, медалі, цінні подарунки призерам та учасникам вручали: начальник Закарпатського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України І. Риляк,  начальник відділу дошкільної, загальної середньої, інклюзивної та позашкільної освіти ОДА Роман Чобаня, головний суддя змагань він же голова Закарпатської філії Олімпійської академії України Михайло Молнар та інші члени виконкому обласного відділення НОК України. Свято вдалося на славу.