Закарпатський етап Всеукраїнської дитячої ліги з фехтування.

13.03.2017

Протягом трьох днів (10-12 березня) у СК "Юність" в Ужгороді майже 450 юних фехтувальників змагалися за нагороди закарпатського етапу Всеукраїнської дитячої ліги 10-13.

На змагання з'їхалися спортсмени із 18 регіонів України, закарпатський етап є відкритим - змагалися також і представники Словаччини.

10 березня, хлопці і дівчата у 2 вікових групах фехтували на рапірах. У перший день змагалися 150 спортсменів.

  

У підсумку у "молодшій" категорії юнаків (2006-2007 р.н.) перемогу святкував вихованець миколаївської СДЮСШОР Артем Коржовой, другим став киянин Назар Літвінчук (Київ, ЦСК ДЮСШ "Армієць"), третю сходинку поділили спортсмени з Миколаєва Микита Асташов (тренер - Сопінська) та Ян Панфілов (тренер - Комар).

А от серед "старших" хлопців (2004-2005 р.н.) золоту нагороду та кубок переможця завоював ужгородець Василь Слов'як (тренери - Шаркіна, Рапинець), який у фіналі переміг Даниїла Слободяника з Миколаєва (тренер - Салтановська). Бронзові нагороди у Михайла Гуріна з Миколаєва (тренер - Сопінська) та киянина Іллі Білька (тренер - Шаркіна). Ще один закарпатський рапірист Ілля Діус увійшов у вісімку, фінішувавши шостим.
Найкращою серед дівчат 2006-2007 р.н. стала Кіра Пронь (Миколаїв, тренер - Зикова), срібло у Валентини Дерменджи з Києва (ДЮСШ "Армієць"). На третій сходинці - представниця Миколаєва Поліна Каклюгіна (тренер - Каклюгіна) та львів'янка Ніка Шепхард (тренер - Колеснікова).
У дівчачій "старшій" категорії (2004-2005 р.н.) першою фінішувала Анастасія Єрофеєнко з миколаївської СДЮСШОР (тренер - Юріна), срібну нагороду виграла киянка Анна Твардовська (ОКІП), бронзові медалі у Еліни Солобаєвої з Києва (ДЮСШ "Динамо") та Стефанії Рахімової (Миколаїв, тренер - Салтановська).

Закарпатки Даніелла Логойда та Тімея Яцина увійшли у 30-ку кращих.

11 березня зброю нагострили шпажисти. У трьох вікових категоріях фехтували хлопці, а також на доріжки вийшли і "найменші" дівчата. Усього в цей день боролися 150 спортсменів.

Тож, у підсумку найсильнішою серед наймолодших дівчат першою стала Ольга Орлова (Київ, тренер - Шостацький), срібна нагорода дісталася ужгородці Дар'ї Курті (тренери - Калініна, Жамбаєв). Бронзу розділили киянки Марія Колеснікова (тренер - Харченко) та Лія Копчук (тренер - Змієвська).
           У "наймолодшій" категорії юнаків (2008 р.н. і мол.) золото у Антона Бикова з Києва (тренер - Змієвська), на другій сходинці фінішував Артем Мельник (Хмельницький, тренери - Мазур, Болховітін). Третю сходинку поділили львів'янин Максим Гула (тренер - Семеряк) та Василь Гавадзин (Хмельницький, тренер - Шевченко).

У категорії "молодших" шпажистів (2004-2005 р.н.) майже всі нагороди дістались киянам. Так, золото завоював Денис Журов (тренер - Конрад), срібну нагороду до столиці повезе Максим Микитенко (тренер - Шостацький), на третій сходинці - Павло Сліпченко (тренер - Симоненко). І тільки ужгородець Станіслав Присяжний (тренер - Лілія Філл) "розбавив" столичний п'єдестал, залишивши на Закарпатті бронзу.

І серед "старших" хлопців (2004-2005 р.н.) золоту нагороду завоював представник Києва - Тімур Краснянський (тренер - Харченко), який у фіналі переміг спорстмена із Хмельницького Тимофія Крижанівського (тренери - Мазур, Болховітін). Бронзові нагороди у киян Владислава Бальбуза (тренер - Симоненко) та Микити Єроменка (ЦСК ЗСУ). У вісімці найкращих фінішували і двоє ужгородці: Даниїл Безкоровайний став шостим (тренер - Горецький), а сьомий - Даниїл Дума (тренер - Петрус).

12 березня зброю нагострили шпажистки. Дівчата змагалися у двох вікових категоріях. Майже 100 спортсменок билися за нагороди всеукраїнського турніру.

Тож, у категорії "молодших" дівчат (2006-2007 р.н.) золота нагорода їде до Харкова - першою стала Юлія Явтушенко (тренер - Одокієнко). Срібло отримала Софія Стогній з Києва (тренер - Шостацький), а бронзові нагороди поділили ужгородка Ксенія Куштан (тренер - Філл) та львів'янка Влада Калинка (тренери - Семерак, Орліковський). Ужгородка Наталія Горецька також потрапила до вісімки кращих.

Тріумфальними у категорії "старших" спортсменок (2004-2005 р.н.) виявилися змагання для закарпаток. Тут золото та кубок переможниці виборола Олександра Лазаренко, яка не зазнала на турнірі жодної поразки (тренер - Герей), а фіналі перемогла киянку Емілі Берніго (тренер - Конрад). А бронзова нагорода в ужгородки Олени Синиці (тренер - Герей). Ще одна бронза у харків'янки Анастасії Миленької (тренер - Одокієнко).

 
        Вітаємо усіх призерів та їх тренерів та бажаємо не зупинятися на досягнутому! Попереду нові перемоги.