Фрістайл. Кубок Європи.

20.02.2017

Срібна нагорода для Срібної Землі. Її виборола член збірної України, 17–річна вихованка Берегівської ДЮСШ Олександра Шнип (тренер Ольга Окипнюк–Яремчук) на 4–му етапі Кубка Європи, який проходив на Білоруському республіканському центрі олімпійської підготовки «Раубичі». .

За право стати кращим борилися 30 спортсменів у віці 15 років і старші, — говорить тренер О. Окипнюк –Яремчук.  У змаганнях взяли участь акробати Білорусі, Росії, Казахстану, Німеччини, Швейцарії та України. Учасники виконували по два акробатичні стрибки з трампліна

Бали нараховувалися за техніку відриву від трампліна, траєкторію польоту, силует і приземлення.

На третьому етапі мої вихованці, зокрема член збірної України, майстер спорту 19–річний Олександр Окипнюк зайняв 5–те місце. Аналогічний результат він показав і у наступному 4–му етапі кубка Європи.

Олександра Шнип на 3–му етапі теж виконала обидві вправи досить вдало, однак фінішувала лише на 8–ій позиції. Зате наступного дня (4–ий етап) наша юна «зірка» продемонструвала чудову техніку і виконала всі три вправи без суттєвих зауважень вимогливих суддів і здобула срібну нагороду.

Нам приємно, –мовить далі пані Ольга, — що після приїзду ми зустрілися з головою облради ФСТ «Колос» та директором НСБ «Закарпаття» М. Тимчаком, який щиро привітав нас із хорошим заділом на майбутнє і сказав, що і у подальшому буде виділяти необхідні кошти для підготовки спортсменів нашого товариства до серйозних змагань. Скажімо, тепер ми готуємося до чемпіонату України з фрістайлу (акробатика), який пройде 18–23 березня  на ТК «Буковель» (Івано–Франківськ).   

До речі, фрістайл значиться в програмі зимових Олімпійських ігор, які пройдуть в наступному році у корейському місті  Пхенчхан. Так що у нас росте хороша зміна, яка продовжить писати історію закарпатського фрістайлу (акробатика), яку розпочали свого часу багаторазові учасники олімпійських ігор «колосовці» мсмк Станіслав Кравчук та Енвер Аблаєв.

Ми теж вітаємо наших провідних акробатів з відчутною перемогою. Так тримати!