"Кубок НОК України" пам’яті Беци

19.12.2016

 3 дні в Ужгороді у спорткомплексі "Юність" проходив вже традиційний розіграш "Кубку НОК України 2016" з футзалу, присвячений пам’яті олімпійського чемпіона 1956 року Йожефа Йожефовича Беци.

                       Вже 7 рік поспіль Асоціація футзалу Закарпаття (голова - Близнець Денис Володимирович), Закарпатське відділення НОК України (голова - Риляк Іван Іванович) за повної підтримки та сприяння Федерації футболу Закарпаття, проводять цей масовий та надзвичайно цікавий турнір. Цього року турнір проводився серед команд юнаків 2007-2008 років народження (16 грудня) та дорослих колективів (17-18 грудня).

І знову турнір був благодійним та усі зібрані від спонсорів та учасників змагань кошти йдуть на святкові подарунки, навчальні та спортивні принади для дітей, які виховуються та навчаються у дитячих будинках Закарпатської області. Вже 18 грудня за допомогою нового партнеру заходу ГО "I BELIEVE IN U" частина подарунків була передана діточкам дитячих будинків у Нижньому Бистрому (Хустського району), Імстичева та Ільниці (Іршавського району). До нового року ще збираємося відвідати та привітати діточок кількох дитячих будинків Мукачівщини та Берегівщини.
          У перший день змагань, 16 грудня, змагалися футзальні команди юнаків області. Запекла боротьба тривала у кожній з груп та самими цікавими виявилися вже ігри у півфіналах, де з однаковим рахунком (2:1) перемоги над СДЮШОР (Ужгород) та СІЛЬЦЕ (Іршавський р-н) святкували ПЕГАС (Ужгород) та СУЗІР’Я (Свалява).

У грі за третє місце сильнішими виявилися юнаки з Іршавщини (СІЛЬЦЕ), які у важкій боротьбі виграли у однолітків з Ужгорода (СДЮШОР) з рахунком 2:0. 
          Переможцем турніру юнаків стала команда СУЗІР’Я (Свалява), яка у фінальній грі здолала команду ПЕГАС (Ужгород) з рахунком 4:1.
         Хотілося б відзначити спонсорів та партнерів турніру, які приготували подарунки для учасників змагань юнаків та дорослих і передали подарунки для дитячих будинків. Генеральним партнером вже вкотре виступила РЕКЛАМНА КОМПАНІЯ "ЄВРОСТАНДАРТ". Спортивним партнером усіх заходів Асоціації футзалу Закарпаття вже п’ятий рік поспіль є спортивний бренд "JOMA". Головними спонсорами та партнерами заходу виступили: ТОВ "ЕКО-СЕРВІС", ТМ "SILVER", ТМ "ВИШКОВО", ТОВ "ІНТЕРКЕШ УКРАЇНА",ТМ "ВЕНЕТО".
         Головний інформаційний партнер - Закарпатський журнал для цікавого відпочинку "П’ЯТНИЦЯ".

За дитячим турніром почалися змагання дорослих. Знову, як і мінулі роки, бажаючих взяти участь було занадто багато - 63 колективи виявили таке бажання. До участі було допущено 25 команд, які змагалися у 8 підгрупах та виборювали перепустки до 1/8. У цьому раунді усі 8 поєдинків були цікавими і переможцем могла стати будь-яка з команд.

ПРОСПЕКТ (Ужгород) - ЛОБДА (Ужгород) - 3:1;
ЕПІЦЕНТР (Ужгород) - СТАНДАРТ (В.Березний) - 1:0;
ІРШАВА - УТЕІ (Ужгород) – 1:2;
КОНВЕКТОР (Ужгород) - ТРАКТОР (Ужгород) - 2:1;
ЧОКІ І К (Ужгород) - НИЖНЄ СОЛОТВИНО - 3:0;
СЕВЛЮШ (Виноградово) - СПАРТА (Ужгород) - 0:0 (1:2);
ОККО (Ужгород) - ПЕРЕЧИН - 3:2;
ТЕМП (Свалява) - ВІКІНГ (Ужгород) - 0:1.

         Дуже цікавими виявилися й ігри 1/4 фіналу, де команди СПАРТА (Ужгород) та ВІКІНГ (Ужгород) тільки в серії післяматчевих пенальті здолали ЧОКІ І К (Ужгород) та ОККО (Ужгород). Команда УТЕІ (Ужгород) здолала КОНВЕКТОР (Ужгород) з рахунком 1:0, а ПРОСПЕКТ (Ужгород) був сильнішим за ЕПІЦЕНТР (Ужгород) - 5:1.

         У першій півфінальній грі команда ПРОСПЕКТ (Ужгород) тривалий час не могла здолати захист "УТЕІ" (Ужгород). Тільки після забитого у кінці першого тайму голу гравці ПРОСПЕКТУ змогли нав’язати свою гру противнику і досягти необхіного їм результату (4:1). У другому півфіналі перемогу святкувала СПАРТА (Ужгород), яка скористалася помилками у захисті та здолала ВІКІНГ (Ужгород) з рахунком 3:0. 
           У грі за 3-є місце краще атакувати й забивати цього дня вдалося гравцям УТЕІ (Ужгород), які й стали бронзовими призерами турніру перемігши ВІКІНГ (Ужгород) з рахунком 3:1.
          У фінальній грі команда ПРОСПЕКТ (Ужгород) показала свій настрій на гру та вже на першій хвилині вийшла вперед. Надалі, майстерність та досвід гравців Проспекту не дали нічого створити гравцям команди СПАРТА (Ужгород) біля своїх воріт, у той-самий час, вони забили ще тричі (4:0). Тож, переможцем VІІ Всеукраїнського благодійного турніру з футзалу пам’яті Олімпійського чемпіона 1956 року Йожефа Йожефовича Беци "Кубок НОК 2016" стала команда ПРОСПЕКТ (Ужгород). 2 місце за командою СПАРТА (Ужгород). 3 місце - команда УТЕІ (Ужгород).
          На урочистому нагородженні голова Асоціації футзалу Закарпаття Близнець Денис Володимирович, представник Закарпатського відділення НОК України Плєханов Анатолій Михайлович вручили переможцям та призерам дипломи, медалі, кубки та призи від партнерів та спонсорів заходу.
         Дякуємо за допомогу партнерам та спонсорам заходу: РЕКЛАМНІЙ КОМПАНІІ "ЄВРОСТАНДАРТ", ТОВ "ЕКО-СЕРВІС", ТМ "SILVER", ТОВ "ІНТЕРКЕШ УКРАЇНА", ТМ "ВИШКОВО", ТМ "ВЕНЕТО" та спортивному бренду "JOMA".
          Загалом у цьогорічному турнірі прийняло участь 120 юнаків 2007-2008 р.н. та понад 300 гравців дорослих команд. 

           Окрему подяку висловлюємо усім людям, які долучилися та допомагали нам та командам, а також усім суддям турніру. 

        Усі передані спонсорами та партнерами кошти й подарунки (солодощі, спорт-інвентар, настільні ігри, книги, зошити та інше) будуть передані діткам дитячих будинків Закарпатської області.