Понад 20 команд змагалися в турнірі на честь Олександра Філіпа

06.12.2016

з 2 до 4 грудня в спорткомплексах «Юність» та «Зінедін» відбувався ІX міжнародний дитячий турнір на честь видатного закарпатського тренера Олександра Філіпа серед гравців 2007 року народження та молодших.

Участь у турнірі взяло 26 команд із різних куточків України, а також зі Словаччини та Польщі. В останній день змагань, 4 грудня, команди грали стикові матчі. Чвертьфінали проходили в спорткомплексі «Юність», де брали участь і дві команди з нашого регіону – «Зінедін» та «Мункач». Ужгородці пройшли в наступний раунд завдяки перемозі над «Дінамік-2» Київ. «Мункач» також мінімально переграв київський «Дінамік».

 

У півфіналі «Зінедін» знову зійшовся з поляками, яку обійшов у групі, зігравши з ними 1:1. Але на цей раз «Мієлец» упевнено переміг 3:0. «Мункач» зіграв внічию з ДЮСШ Мостиська, а в серії пенальті був сильнішим. У грі за третє місце Мостиська швидко повела у два м’ячі, та «Зінедін» зумів створити камбек, відігравшись 2:2. У серії пенальті один із ударів футболіста Мостиська влучив у хрестовину. Ужгородці стали бронзовими призерами змагань.

Фінал проходив у надзвичайно рівній боротьбі: усередині гри команди за одну хвилину забили один одному та ближче до завершення матчу польські футболісти зуміли провести переможний м’яч.

В окремих номінаціях нагороди отримали: кращий воротар – Андрій Коцан («Зінедін» Ужгород), кращий захисник – Роман Чопко (ДЮСШ Мостиська), кращий півзахисник – Микола Гоблик (ФК «Мункач»), кращий нападник – Каспер Воловєц (PN Mielec (Pl), кращий бомбардир – Куба Послужний (PN Mielec (Pl), кращий гравець – Генадій Сіксай (ФК «Мункач»).

Команди-призери з рук організатора змагань Олександра Романа, Олександра Філіпа та голови ФФЗ Івана Дурана отримали нагороди: ДЮСШ Мостиська дістала грамоти та диплом, «Зінедін» Ужгород отримав кубок і бронзові медалі, ФК «Мункач» – кубок і срібло. Чемпіонський кубок і золоті медалі вручили польському PN Mielec.

 

Перед нагородженням відбувся традиційний товариський матч вихованців Олександра Філіпа, де зустрічались команди 1984 та 1991 років народження. За старших грали Станіслав Трофіл – у воротах, Михайло Винничук, Владислав Микуляк, Матвій Бобаль, Олег Мартинич, Михайло Костянинець, Костянтин Турецький, Іван Бисага, Віктор Кривка, В’ячеслав Пінковський, Мирон Баб’як, Олександр Пуставетов, Олександр і Денис Пахомови.

Молодші гравці виступали у футболках із портретом свого товариша по команді Олександра Дзямки, який також кожен рік приймав участь у цьому виставочному матчі, але трагічно загинув влітку минулого року. Їх склад команди був наступним: Олександр Турянчик, Артем Пустовіт, Яромир Лобода, Ігор Ловска, Василь Пиняшко, Олег Логойда, Павло Вакула.

Гра була видовищною і закінчилась перемогою команди 91’. Голи забивали: тричі – Бобаль та один – Винничук; у переможців – хет-рик у Пиняшка, дубль – у Пустовіта, по одному забили Лобода та Ловска. Як результат – 7:4.