19 листопада в ужгородському спорткомплексі «Юність» відбувся завершальний фінальний тур дитячої ліги області з баскетболу серед юнаків 2005 року народження.

21.11.2016

Усього в змаганнях узяло участь 5 команд: ДЮСШ м. Свалява, ДЮСШ м. Виноградів, ДЮСШ м. Іршава та дві команди  ЗОДЮСШ м. Ужгород.

Якщо переможця змагань з 99.99% вірогідністю можна було назвати ще після першого туру, юнаки із ЗОДЮСШ-1 не залишили жодних шансів і перемогли у всіх іграх з великим відривом, то боротьба за «срібло» та «бронзу» видалася напрочуд цікавою.
У вирішальній грі за срібні нагороди зійшлися ДЮСШ м. Свалява та ЗОДЮСШ-2 м. Ужгород. Молоді свалявці з перших секунд заволоділи ініциативою та відірвались у рахунку й пішли на велику перерву, виграючи 15:7. Але в перерві тренери ужгородців зуміли налаштувати гравців на боротьбу, і ті з перших секунд вийшли та почали скорочувати відставання в рахунку. Перед останньою чверю відрив свалявців був лише в 2 очки, але вдало розпочавши останню чверть, вони відірвались у рахунку до 8 очок. І лише таймаут ужгородців за три хвилини до завершення гри зумів знову повернути інтригу. Завдяки агресивному пресингу та постійному тиску на м’яч та суперника, ужгородці змусили помилятись і робити невимушені втрати, чим користувались і забивали легкі очки і за дві секунди до кінця забивши два штрафних кидка, зуміли перевести гру в додатковий час, де вже дотиснули суперника з рахунком 39:35.
У підсумку 1 місце – ЗОДЮСШ-1 (м. Ужгород), 2 місце – ЗОДЮСШ-2 (м. Ужгород), 3 місце – ДЮСШ (м. Свалява), 4 місце – ДЮСШ (м. Іршава), 5 місце – ДЮСШ (м. Виноградів).