У спортивному комплексі «Юність» Відбувався відкритий турнір з гирьового спорту під гаслом «Об’єднання – запорука розвитку»

14.11.2016

11-12 листопада 2016 року мальовничий Ужгород приймав гостей з 10 регіонів України, а також Польщі. Загалом на змаганнях прийняли участь 51 спортсмен з 11 команд.

Дані змагання проводились як серед чоловіків, так і серед жінок. Чоловіки випробовували свої сили у вправі поштовх довгим циклом двох 24-кілограмових гирь, а жінки змагалися у двох вправах: у ривку і у поштовху довгим циклом однією рукою.

 

Команда Закарпатської області була представлена сімома спортсменами.

Найкращий результат продемонстрував тренер фітнес-центру «Фіт-Лайф», майстер спорту, срібний призер чемпіонату світу у командній естафеті Гичка Микола (тренер Андрій Яремус та Василь Потокій). З результатом 84 підйоми він не мав собі рівних і посів перше місце.

Учениці Гички Миколи – Штефко Марія та Бенко Наталія також показали хороші результати та зуміли вибороти медалі для нашої збірної. Марія, у ваговій категорії до 68 кг, у вправі ривок 16-кілограмової гирі посіла другу сходинку п’єдесталу пошани. Наталія, яка виступала у ваговій категорії понад 68 кг, у вправі поштовх довгим циклом однією рукою принесла нашій команді бронзу.

У ваговій категорії до 68 кг за нашу команду виступав ще один тренер фітнес-центру «Фіт-Лайф», студент ІV курсу факультету здоров’я людини, кандидат у майстри спорту Прокоп Микола (тренер Микола Гичка). В напруженій боротьбі Микола до дев’ятої хвилини «йшов в ногу» із спортсменом з міста Рівне, але наприкінці виступу відпустив суперника, поступився всього на 2 бали і зайняв почесне друге місце.

Ще троє наших спортсменів змагалися у категорії до 73 кг. Це Потокій Василь (тренер Андрій Яремус), його учень Тупиця Михайло та чемпіон світу серед ветеранів 2016 року в Італії Рошканюк Вадим (тренер Микола Гичка). Найбільш достойний виступ продемонстрував срібний призер чемпіонату світу серед юніорів в командній естафеті цього року в Казахстані, майстер спорту Тупиця Михайло, який навчається на третьому курсі факультету здоров’я людини та є тренером фітнес-центру «Фіт-Лайф». Михайло здійснив 78 підйомів гирь і поступився тільки більш досвідченому спортсмену з Харкова. Наш ветеран гирьового спорту, заступник декана з навчально-виховної роботи юридичного факультету ДВНЗ “УжНУ” Рошканюк Вадим не встиг відновитись після приїзду з чемпіонату світу і з достойним результатом – 53 підйоми, але меншим, ніж на попередніх змаганнях в Турині, зайняв шосте місце. Потокій Василь з результатом 70 повторень зайняв четверте місце.

Після особистих виступів спортсменів чекала командна естафета у поштовху гирь, де приймало участь по троє спортсменів з команди, де протягом дев’яти хвилин (по 3 хвилини кожен спортсмен) один за одним гирьовики намагалися здійснити найбільшу кількість підйомів. Тут наша команда, до складу якої входили Прокоп Микола, Тупиця Михайло та Гичка Микола впевнено перемогла.

В командному заліку перше місце посіла команда Рівненської області, Закарпаття – почесне друге місце та третє місце за львів’янами.