Ювілей

08.09.2016

Наставниці юних легкоатлетів Євгенії Попович 75 років

Євгенію Михайлівну Попович добре знають хустяни, бо вже більше п’ятдесяти років працює тренером-викладачем з легкої атлетики в Хустській ДЮСШ. Вона виростила не одне покоління спортсменів, які пройшли її легкоатлетичну школу й досягли хороших спортивних показників.

Після закінчення Кременецького педінституту в 1964 році приїхала на роботу в Хуст й стала працювати тренером-викладачем з легкої атлетики в дитячо-юнацькій спортивній школі. Й досі місце роботи не міняла. В її трудовій книжці один запис. Спортом захоплювалася ще з дитячих років, коли навчалася в одній із шкіл м. Володимир-Волинська. Активно займалася в легкоатлетичній секції, брала участь в різних спортивних змаганнях й показувала непогані результати. Тому після закінчення десятирічки, не роздумуючи, поступила в Кременецький педінститут на фізкультурний факультет. До виконання інститутських програм ставилась серйозно, тренувалась, домагалась високих показників по стрибках у довжину. І як результат, стала чемпіонкою педінституту. А навчаючись на останньому курсі, на змаганнях серед легкоатлетів педагогічних вузів завоювала перше місце.

Євгенія Попович успішно виступала за збірну України "Спартак", за збірну Закарпатської області з легкої атлетики, неодноразово брала участь у різних змаганнях з волейболу, баскетболу, багатоборства ГПО.

Десятки її вихованців стали фізкультурними працівниками, закінчили вузи: Йосип Метенко, Адальберт Енеді, Марія Шакас, Лариса Бородач, Леся Келемен та багато інших. Серед її учнів є й офіцери Збройних сил України.

Євгенія Михайлівна хороший педагог, наставник, вміє працювати з дітьми, справжній фахівець своєї справи. Вихованці горнуться до неї, охоче відвідують її заняття. І в цьому році хустські легкоатлети призери юнацьких ігор області. Євгенія Шакас входила в 10 кращих спринтерок України. Олеся Келемен виконала норматив майстра спорту України. Стала чемпіонкою України у бігу на середні дистанції. Гордиться Євгенія Михайлівна успіхами своїх вихованців. Зокрема у цьому році її вихованці успішно виступили на п’ятих обласних юнацьких іграх, де багато стало призерами. Євгенія Михайлівна неодноразово нагороджена грамотами спортивних організацій та почесною грамотою Закарпатської ОДА.

Дирекція та тренери-викладачі Хустської ДЮСШ ветерани фізичної культури та спорту щиро вітають Євгенію Михайлівну з її ювілеєм, зичать хорошого здоров’я, успіхів у вихованні юних легкоатлетів Хустщини.

Василь Деяк