Олімпійський день по-закарпатськіОлімпійський день по-закарпатські

16.06.2016

Олімпійський день один із масово-спортивних заходів останніх років у Закарпатській області. Змагання відбулися в Боздоському парку Ужгорода.

Незважаючи на дощ, захід вирішили не переносити. У такий спосіб продемонстрували: справжнім цінителям здорового способу життя й олімпійських цінностей непогода на заваді не стане. Тим не менше, як зазначив Іван Риляк ,начальник Закарпатського обласного відділення (філії) КФВС МОН України та голова обласного відділення НОК України,  зібралося чимало людей. Крім того, багато хто подумки переносився в літню Олімпіаду, яка в серпні відбудеться в Ріо-де-Жанейро. Там братиме участь і наш земляк, ужгородський фехтувальник Анатолій Герей. «Ми триматимемо за нього кулаки, адже не тільки матимемо посланця на літній Олімпіаді, а й реального претендента на один із комплектів нагород», – зауважив Іван Іванович. 

Власне захід розпочався з урочистого відкриття. Присутніх вітали  представники спортивної влади міста й краю, обласного відділення НОК, учасниця зимових Олімпійських ігор Аннамарі Чундак та інші відомі особи. І.Риляк вручив грамоту від НОК віце-президенту Федерації легкої атлетики Закарпатської області Анатолію Коломойцю. Нагороджений у коментарі зазначив, що Олімпійський день є одним із найважливіших спортивно-масових заходів краю, а тому в ньому радо беруть участь місцеві легкоатлети. Представники з Ужгорода й Мукачева у кількох вікових групах здійснили забіги та продемонстрували показові виступи з різних видів спорту.

Усім, хто долучився до забігів, вручили сертифікати й іншу олімпійську атрибутику від НОК. Найголовнішими ж дійовими особами були діти. Вони не лише прихильники здорового способу життя та олімпійських ідей, а й різних видів спорту. Зокрема, учні Ужгородської ЗОШ № 20 Олександр Хававка,  Андрій Назич, дуже люблять займатися гандболом, а в Боздоський парк завітали, щоб продемонструвати відданість руховій активності.

У забігах усі старалися показати кращі результати. Невипадково серед учасників окремі одночасно перетинали фінішну пряму. Серед них – ужгородки з ДЮСШ № 1 Катерина Мелеш і Богдана Семенова. Утім від найменших до  найстарших – усі намагалися втілити в життя основну життєву філософію олімпійського руху: з’єднати в єдине ціле переваги тіла, волі та розуму.