На хустському помості

06.06.2016

У спортивному залі стадіону «Карпати» м. Хуста у суботу 4 червня була проведена відкрита першість КОДЮСШ «Спартак» з важкої атлетики серед дітей та підлітків «Юний спартаківець». Взяло участь 52 учасники – юнаки та дівчата з Виноградівського, Іршавського, Хустського районів та міста Хуста.

Нагородження та змагання проводилося до 13 років та до 15 років. Серед наймолодших богатирів переможцями стали: до 34 кілограми переміг Володимир Чепак з Виноградова, на другому місці іршавчанин Василь Ціпанко, на третьому місці Артем Зарева; до 44 кілограми чемпіоном став Дмитро Чепак з Виноградова, Віктор Федоров на другому місці; до 45 кілограмів перемогу здобув іршавчанин Іван Кормош, на другому місці виноградівець Роберт Магочій, хустятин Олександр Козак – бронзовий призер. Роман Вензел переміг у ваговій категорії до 50 кілограмів з сумою двоборства 85 кілограмів. Олександр Стебенцов з міста Хутса срібний призер. Руслан Шидик з Виноградова бронзовий призер. Олександр Шевченко з Виноградова переміг у ваговій категорії 56 кілограмів. Хустянин Володимир Марчук здобув перемогу ваговій категорії 77 кілограмів.

Серед дівчат у ваговій категорії до 44 кілограми здобула перемогу іршавчанка Ганна Мачурська. У ваговій категорії до 48 кілограмів призові місця здобули вихованки майстра спорту Дмитра Шкарупи Христина Станко та Люба Чепа. Вікторія Будера здобула перемогу у ваговій категорії 53 кілограми. Виноградівка Оксана Штулер здобула перемогу у ваговій категорії 63 кілограми. У ваговій категорії більше 63 кілограми здобула перемогу іршавчанка Агіна Романець.

Серед старших юнаків у ваговій категорії 45 кілограм здобув перемогу хустянин Арсен Теплухін. Всі призові місця до 50 кілограмів завоювали іршавчани: Іван Галас, Едуард Палій та Дмитро Будера. До 62 кілограми переміг хустянин Каміл Теплухін. У ваговій категорії 69 кілограми перемогу здобув Василь Бедзіля з Іршави з сумою двоборства 117 кілограмів. Хустянин Олександр Вовканець на другому місці. У ваговій категорії 77 кілограмів переміг Богдан Туряниця з Іршави. У ваговій категорії +77 кілограмів перше та друге місця здобули хустяни Олександр Гангур з сумою двоборства 150 кілограмів та Володимир Сабадош на другому місці з сумою двоборства 105 кілограмів.

Дуже приємно, що брали участь у суддівстві змагань та нагородженні юних богатирів ветерани важкої атлетики Закарпаття, майстри спорту Юрій Світлик (Іршава), Іван Волошановський, Дмитро Шкарупа, Микола Поп (Виноградово), брати Михайли Кеміні, суддя міжнародної категорії Василь Деяк.