В Ужгороді завершився кубок України з художньої гімнастики

23.02.2016

В Ужгороді  з 19 по 21 лютого, у спорткомплексі "Юність" пройшов Кубку України з художньої гімнастики пам'яті заслуженого тренера України Валентини Зінченко.

Участь у заході взяло 176 спортсменок з усієї країни, в тому числі з Луганської та Донецької областей.

До Ужгорода з'їхалася еліта української художньої гімнастики: президент Федерації гімнастики України Альбіна Дерюгіна, титуловані спортсменки Ганна Різатдінова, Ганна Безсонова.

Учасницям Кубку України є що доводити, адже попереду на них чекають інші важливі змаганя - Кубок світу у Фінляндії та Олімпійські ігри у Бразилії. Тож, Кубок України можна розцінювати, як так звану, генеральну репетицію перед подіями світового масштабу.

У офіційній частині відкриття заходу взяли участь  перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, представники Закарпатського обласного відділення КФВС МОН України та фізкультурно-спортивних товариств.

21 лютого в Ужгороді відбулися останні виступи гімнасток у рамках Кубку України з художньої гімнастики.

Саме у неділю стало відомо, що переможцями у груповій першості за програмою майстрів спорту стала команда з Києва, срібними призерками стали дівчата зі Львівської області, бронзу везуть додому дівчата з Дніпропетровщини. Збірна Закарпаття зайняла 10 місце.

У особистому заліку за програмою кандидатів у майстри спорту перемогла киянка Єва Мелещук, друге місто посіла львів’янка Христина Погранична, третьою стала Олександра Яремчук з Дніпропетровська.

За програмою майстрів спорту у особистому заліку перемогу здобула киянка, Валерія Гудим. Друге місце у цій категорії посіла одеситка Яна Ярош, а бронзову нагороду здобула ще одна киянка Діана Межирицька.