Обласний фінал «Шкільної футзальної ліги України»

22.02.2016

20 лютого, у спорткомплексі «Юність» пройшли фінальні поєдинки «Шкільної футзальної ліги України» обласного етапу змагань.

Як уже анонсувалося, на турнірі представлені учні 5 класів 2004-2005 р. н. загальноосвітніх шкіл Закарпатської області. Відтак, до фінальної частини пробились 8 кращих команд краю, які були розподілені на 2 групи. Краща команда з групи виходила до фіналу, натомість, колективи, що посіли другі сходинки на груповому етапі змагались за бронзові медалі турніру.

Поєдинки у 2-му залі, відверто, викликали захоплення та співпереживання. Стрімкі проходи, боротьба на кожному клаптику майданчика, щирі дитячі емоції. А головне, - воля до перемоги та напружена атмосфера, яка, до слова, відчувалася, як на ігровому полі, так і за його межами.

Як зазначають тренери та самі школярі до турніру готувались ретельно, адже приїхали сюди за перемогою. «Важко сказати, хто переможе: тут всі суперники рівні. Чемпіоном стане той, хто докладе максимум зусиль задля перемоги. Ми вдячні організаторам за проведення подібних змагань, адже більшість учасників ще навіть не займаються у спеціалізованих футбольних школах. Таким чином, за рахунок цього турніру можна залучити до занять футболом велику кількість юнаків. Також, приємно грати на свої матчі у такому залі. Повірте, на минулому етапі кожній з команд доводилось грати на не надто якісних майданчиках», - зізнається один з наставників команд.

У «групі А» тривала справжня боротьба за лідерство. Зрештою, визначити абсолютного переможця групи довелось за допомогою кращої різниці забитихпропущених м’ячів. Кращими показниками у цьому компоненті гри виявились гравці, що представляли Тячівський район. Маючи у своєму активі 7 залікових балів, зрештою як і футболісти Перечина, вони очолювали групу, проте у фіналі пощастило виступити саме команді з Тячівського району.

Група А
1. Тячівський район - 7 очок
2. Перечин - 7 очок
3. Берегівський район - 3 очки
4. Мукачівський район - 0 очок

У «групі Б» інтриги було не менше. Впродовж всій матчів важко було визначити відвертого фаворита чи аутсайдера. Як підсумок, мінімальна різниця залікових балів дозволила визначити розподіл місць у турнірній таблиці. Путівку до фіналу, з п ' ятиочковим доробком, завоювала команда Виноградівського району. Вслід за ними розташувались гравці Мукачева, яким зовсім трохи не вистачило, аби боротись за найвищу нагороду.

Група Б
1. Виноградівський район - 5 очок
2. Мукачево - 4 очка
3. Великий Березний - 3 очки
4. Рахівський район - 2 очки

Тож, у фінальній грі зустрілись команди Тячівського та Виноградівського районів. Матч, з перших секунд обіцяв бути цікавим. У підсумку, свої очікування виправдав сповна. Щоправда, на майданчику домінувала одна команда. Гравці Тячівського району розгромили суперника з рахунком 4:0. Дорікнути противнику за відсутність боротьби, насправді, доволі складно. Банально, у сьогоднішніх чемпіонів обласного етапу виходило майже все. Відтак, саме гравці Бедевлянської ЗОШ Тячівського району незабаром вирушить до столиці представляти наш край на всеукраїнському рівні.

Фінал
Тячівський район - Виноградівський район 4:0

Матч за 3-є місце
Мукачево - Перечин 2:0

На урочистій частині призерів змагань нагороджували провідний спеціаліст відділення КФВС МОН України Анатолій Плеханов, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак та заступник голови ФФЗ Віктор Качур.