Олімпійського духу на Воловеччині побільшало!

16.02.2016

На місця і з думкою про серце закарпатського зимового спорту – лижні види. Саме такою квінтесенцією було пройняте виїзне засідання виконкому Закарпатського обласного відділення НОК спільно з Закарпатським обласним відділенням (філії) КФВС МОН України та збірною командою області з фрістайлу (могул), які прийняли участь у змаганнях на спортивній базі с.Жданієво. Захід відбувся під керівництвом його очільника Івана Риляка на Воловеччині.

І не випадково. Адже саме там не лише тривалий час відсутнє районне відділення Національного олімпійського комітету України, а й, за словами відповідального секретаря ЗОВ НОК Юрія Захарова, узагалі немає відповідальної за спорт людини.

Щодо першої прогалини, то відділення у Воловці створили. Його очолив Ігор Щербей. Було обговорено подальші кроки в роботі новоутвореної структури. На цьому, звичайно, не обмежилися. Олімпійці зібралися на курорті в Жденієво, де мали змогу оцінити туристичну привабливість не лише таких готелів і воднораз баз відпочинку, як «Лісова казка», «EXTREME», «Рейкарц» а й поспілкуватися з кращими майстрами могулу області, які на чудовій місцевій засніженій горі взяли участь у показових змаганнях «Олімпійські візерунки», а під керівництвом головного тренера збірної Закарпаття з названого виду фристайлу Степана Легези нещодавно на «Буковелі» посіли 2 місце в етапі Кубка України. Сам наставник розповів про перспективи й проблеми підготовки своїх спортсменів. Заступник голови обласного відділення НОК України Мирослав Щербей зауважив, що юні обдарування підтримуватимуть і надалі, тим більше, що лижні види спорту є візитівкою спортивного Закарпаття, а її потрібно весь час підкріплювати конкретними справами.

У ході засідання члени виконкому обговорили ряд важливих питань, пов’язаних із розвитком лижного спорту на Закарпатті, зокрема на Воловеччині, участі спортсменів області в Олімпійських іграх, створення в краї сучасних баз підготовки. Іван Риляк зауважив, що практику таких зібрань продовжать і надалі, адже вони привертають увагу до розвитку спорту, популяризації олімпійського руху на місцях.

Із нагоди відкритя ІІ зимових Юнацьких олімпіських ігор у норвезькому Ліллегаммері учасники заходу взяли участь в урочистостях під назвою «Свято олімпійського прапора». У такий спосіб було висловлено олімпійську солідарність і побажання перемог для вітчизняних юних спортовців. А також всі присутні члени ЗОВ НОК України привітали Володимира Тарасюка, який отримав нагороду в ХV Всеукраїнському конкурсі серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» у номінації «Найкращі спортивні журналісти».