В Ужгороді відбувся Кубок Закарпатської області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях

27.01.2016

23 січня 2016 року на базі спорткомплексу «Юність» в Ужгороді відбувся VIII Кубок Закарпатської області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях, присвячений Дню Соборності України.

Змагання проходили у двох вікових групах: середня група – учасники 1999 – 2001 р.н., старша група – учасники 1998 р.н. і старші. Туристський турнір відбувався на дистанції «Командна смуга перешкод» ІІІ класу складності, яка складалася з наступних етапів: крутопохила переправа вниз, траверс, рух по колоді, вільне лазіння, спуск по вертикальних перилах (спуск дюльфером), рух по жердинах, навісна переправа, рух по паралельних мотузках, в’язання нош.  У зазначеному Кубку у середній віковій категорії змагалися 12 команд, а у старшій віковій категорії на старт вийшло 6 команд. Всього на старт змагань у двох вікових категоріях вийшло 17 спортсменів зі спортивним розрядом «Кандидат у майстри спорту України» та 11 першорозрядників.

Боротьба у середній віковій категорії велася між двома командами Свалявського району (с.Керецьки), двома командами з м.Ужгорода (ПК «Лінкс»), командами Ужгородського та Іршавського району. У підсумку напружених змагань трійка команд-призерів середньої вікової групи виглядає наступним чином: ІІІ командне місце за командою Іршавської райСЮТур (тренер Осійський О.Д.), другий результат у команди «СалоМандри» зі Свалявського району (тренер Бучмей М.І.). А кращий результат цього змагального дня показали туристи з Ужгородського ПК «Лінкс» (тренер Монич О.О.).

У старшій віковій категорії п’єдестал пошани «окупували» такі команди: ІІІ місце у спортсменів Іршавського району (тренер Терпай І.І.), ІІ місце в ужгородців (тренер Левінець М.М.), а І місце у команди Закарпатського центру туризму (тренер Осипенко О.О.). 

На церемонії закриття команди-призери були нагороджені медалями та грамотами від організаторів. А організаторами цього спортивного свята виступили Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (директор Чепа В.І.), обласний комітет з фізичного виховання та спорту МОН України (голова Риляк І.І.) та Закарпатська обласна федерація спортивного туризму (голова Марченко О.І).