Із 18 по 20 грудня в СК «Юність» пройшов «Кубок НОК України-2015» із міні-футболу, присвячений пам’яті Йожефа Йожефовича Беци.

22.12.2015

Шостий рік поспіль Асоціація міні-футболу (футзалу) Закарпаття, Закарпатське відділення НОК України за підтримки та сприяння Закарпатського обласного відділення (філії) КФВС МОН України, Федерації футболу Закарпаття, Ужгородського міського Центру фізичного виховання населення «Спорт для всіх», Громадської організації «Молодь національних меншин Закарпаття» проводять цей масовий та надзвичайно цікавий турнір. У турнірі цьогоріч взяло участь 12 команд із всієї області.

Спочатку було проведено змагання серед юнаків 1999–2000 років народження. Переможцем стали команда «Синай» із Мукачева під керівництвом Олександра Прожегача.

За дитячим турніром почалися змагання дорослих. Знову, як і в минулі роки, бажаючих взяти участь було занадто багато – понад 50 колективів виявили таке бажання. Та до участі було допущено тільки 22 команди, які змагалися в 5 підгрупах та виборювали 10 путівок у наступний груповий раунд, де знову були розбиті на 2 групи. Загалом у турнірі взяли участь колективи з Ужгорода, Чопа, Перечина, Ужгородського, Іршавського, та Воловецького районів.

Запекла боротьба за вихід в 1/4 розіграшу тривала у всіх без винятку групах. Але в наступний раунд вийшли тільки кращі команди. Така ж ситуація спостерігалася й у 1/4 фіналу.

В першому чвертьфіналі УТЕІ дуже впевнено розібрався з доволі непростим суперником. У складі «Медеї» вирізнявся статусом гравець ФК «Металіст» В'ячеслав Чурко. Саме при його активній участі команда Івана Ковача і провела гол престижу. Студенти ж завдяки дублю Івана Павліша одразу вийшли вперед і довели гру до перемоги – 4:1.

«Сторожниця» відгрузила чотири голи команді з Невицького. У грі «Вопака» із «Загорською» була зафіксована нічия, а в серії пенальті сильнішими були загорці.

В четвертому матчі цієї стадії «Витязь» на початку зустрічі провів два голи: забивали Олександр Бако та Едгар Русин. «Прикордонники», які підійшли до матчу без двох своїх лідерів, змогли знайти резерви і зрівняти рахунок за допомогою голів Сергія Прокопця та Василя Красношлика. Та їхній камбек перекреслив гол Бако, який і став вирішальним у цій зустрічі.

У першому півфіналі УТЕІ завдяки своєму ударному дуету змогли зламати спротив «Витязя». Відкрив рахунок Євген Добровольський, ще три голи у складі зелених провів Іван Павліш. Команда з Концгазо зуміла відповісти лише двома влучними пострілами від Бако та Варваринця. 

 Другий півфінал вийшов менш конкурентним. Майже половина гравців Сторожниці зуміла відзначитись у ворота Загорської. Забивали Шукаль, Головей, Нергеш, Шелепець та Гаврилів. У підсумку 5:1.

За третє місце невдахи півфіналів одразу пробивали пенальті. Краще це вдалося «Загорській», яка і стала бронзовим призером.

У фіналі команда Андрія Пацкана з перших хвилин почала жорстко зустрічати суперника не даючи їм наближатися до своїх воріт. Самі ж червоно-білі відмінно реалізовували свої нагоди. Першим забив Едуард Нергеш, далі Олександр Головей та Олександр Яхимець. Продовжив гольову активність Нергеш, який оформив дубль, а крапку у чемпіонському погромі поставив Юрій Шукаль. 

Тож переможцем VI Всеукраїнського благодійного турніру пам’яті олімпійського чемпіона 1956 року Йожефа Йожефовича Беци «Кубок НОК України-2015» вдруге поспіль стає команда «Сторожниця» (Ужгородський район). 2 місце за командою УТЕІ (Ужгород). 3 місце посіла команда «Загорська» (Ужгород).

На урочистому нагородженні голова Асоціації міні-футболу (футзалу) Закарпаття Денис Володимирович Близнець, представники Закарпатського відділення НОК України Анатолій Михайлович Плєханов, Віталій Васильович Ісак , представник Закарпатського обласного відділення (філії) КФВС МОН України Молнар Михайло Васильович, а також головний арбітр турніру Михайло Митровський-старший вручили переможцям та призерам дипломи, медалі, кубки та призи від партнерів та спонсорів заходу.

Всі призери «Кубок НОК України-2015» із міні-футболу, присвячений пам’яті Йожефа Йожефовича Беци були нагороджені від НОК України грамотами, медалями, кубками, а також олімпійською атрибутикою.