VIII міжнародний турнір з міні-футболу на честь Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Олександра Філіпа

14.12.2015

У м.Ужгороді з 11 по 13 грудня пройшли VIII міжнародного дитячого турніру на честь Олександра Філіпа поєдинки на трьох ігрових майданчиках: у двох залах спорткомплексу «Юність» та залі спорткомплексу «ZINEDINE».

13 грудня, було зіграно вирішальні поєдинки VIII міжнародного дитячого турніру на честь Олександра Філіпа. Розпочався ігровий день з матчу двох команд футбольної школи Зінедін. В основний час була зафіксована нічия, а в серії шестиметрових, перемогли Зінедін 2, вирішальний удар на рахунку Андрійканича. В наступному протистоянні за п’яте місце команда з Волині лише під кінець зустрічі вирвала перемогу у словаків.

Далі слідували півфінали. Київська «Чайка» завдяки єдиному голу свого захисника переграла «Карпати» Дячука-Ставицького. Інший поєдинок подарував глядачам справжній трилер. У перші п’ять хвилин СДЮСШОР зумів провести два швидкі гола (один з них через помилку при вводі м’яча кіпера киян), та атлети одразу ж відповіли голом з центру поля. Після цього команди впродовж 15 хвилин боролись в середині поля і лише під завісу зустрічі знову влаштували перестрілку. Кияни ще два рази зрівнювали, але ужгородці знову виходили вперед, так і завершивши гру на свою користь – 4:3.
         За фіналом слідував матч вихованців Олександра Івановича Філіпа. Одна з команд складалась з футбольного класу 1991 р.н., до якого входили: Дмитро Газа, Яромир Лобода, Юрій Чонка, Шандор Вайда, Роберт Молнар, Ігор Ловска, Олег Логойда, Артем Пустовіт, Олександр Назаренко, Михайло Довганич, Крістіан Лайош, Іван Пантьо. За іншу команду 1984 р.н. і старше грали Станіслав Трофіл, Михайло Кополовець, Владислав Микуляк, Іштван Пфайфер, Олександр Пахомов, Олександр Пономаренко, Михайло Віннічук, Олег Мартиненко, Михайло Костянтинець.    

          91 рік виступав у футболках із зображенням Олександра Дзямки, свого друга і партнера по футбольній школі, який також кожен рік приймав участь у цьому виставочному матчі, але трагічно загинув влітку цього року. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували його пам'ять і вручили сестрі Олександра футболку з його портретом. Більш юні футболісти розпочали активніше, але пропускали швидкі випади суперника, в ході яких вдалось відзначитись Кополовцю двічі та Пфайферу. У другій половині гри Чонка забив перший гол своєї команди. За декілька хвилин до фінального свистка Яромир Лобода скоротив рахунок до мінімуму, але на більше 91-і так і не спромоглися. За цим слідувало нагородження призерів дитячого турніру. Першими отримали нагороди кращі в окремих номінаціях:


Кращий воротар – Тимофій Шапран («Чайка» Київ)

Кращий захисник – Олександр Андрик (СДЮСШОР Ужгород)

Кращий півзахисник – Євген Гармаш («Атлет» Київ)

Кращий нападник – Юрій Скокоденяк («Карпати» II Львів)

Кращий бомбардир – Давід Патаї (OFC Debrecen)

Кращий гравець – Богдан Оличенко («Адреналін» Луцьк)

Особиста відзнака Олександра Філіпа – Олександр Андрійканич («Зінедін» Ужгород)
      Кращий гравець турніру, який грав під десятим номером з написом Бодя, по праву став головною зірочкою змагань. Його робота з м’ячем та численні обиграші залишаться у пам'яті глядачів ще надовго.

       Сам винуватець цього заходу, Олександр Філіп подякував всім командам-учасницям за хорошу гру, організаторам Олександру Роману, Василю Оросу та Володимиру Мухлиніну, за відмінну підготовку та проведення турніру та обласній Федерації футболу Закарпаття за підтримку.

        У завершальній частині нагородження львівські «Карпати» отримали грамоти за четверте місце. «Атлет» Київ бронзові нагороди і кубок. Ужгородський СДЮСШОР отримав срібний комплект медалей і кубок. Золоті медалі і чемпіонський кубок забирає «Чайка» Київ.