Чемпіонат України серед юнаків та відкритий чемпіонат України серед школярів зі спортивного орієнтування

26.07.2017

На Закарпатті цілий тиждень тривав Командний чемпіонат України серед юнаків та відкритий чемпіонат України серед школярів зі спортивного орієнтування.
 

Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування, що проходили з 17 по 24 липня в с. Оріховиця Ужгородського району. Були представлені 250 учасників з 16 областей України, 21 команд. Цілий тиждень тривала спека. Програма змагань складалася з довгої дистанції в околиці с. Оріховиці, середньої с. Оноківці та короткої м. Ужгород.

На відкритті всеукраїнських змагань побував начальник управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталій Ерфан Йосипович,  який привітав учасників та гостей з початком змагань та побажав усім спортивного натхнення, гарних результатів та перемоги найсильнішому, а також був присутній представник Закарпатського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Анатолій Плеханов (інструктор-методист).

У загальнокомандному заліку перемогла Черкаська область, другу сходинку посіла Полтавська, а замкнула трійку лідерів команда Сумської області. Закарпатська область розташувалась на 10 сходинці з 21 команд.
Серед команд ДЮСШ перемогли КОДЮСШ м. Черкаси, друге місце ДЮСШ УО Калуш, третє виборола КДЮСШ Пуща-Водиця.

Серед команд позашкільних навчальних закладів перемогла команда ДЮКСОТ „Валтекс” з м. Лубен, за ними розташувався Херсонський центр позашкільної роботи, замкнув трійку лідерів Волинський центр туризму спорту екскурсій. Закарпатський центр туризму краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді посів 6 сходинку.

Закарпатську область захищали гуртківці Закарпатського центру туризму краєзнавства екскурсій і спорту учнівської молоді які в особистому заліку посіли такі місця:

На довій дистанції у групі Ж-14 друге місце посіла Цепурдей Ніна (тренер Расчупкіна Н.А., Цепурдей О.В.), Цепурдей Владислав Ч-12 посів другу сходинку, на середніх дистанціях Цепурдей Катерина у групі Ж-13 здобула бронзу, Пеприк Олег посів четверте місце (три секунди забракло до бронзи). На коротких дистанціях у групі Ж-13 Цепурдей Катерина здобуває срібну медаль, Цепурдей Владислав посідає четверту сходинку.